groene energie, energie sparen, energie besparen, led verlichting, spaarlampen
zonnepanelen, zonneboiler, zonnecollector, energie sparen
zonnepanelen, zonneboiler, zonnecollector, energie sparen
zonneboiler, zonnecollector, warm water, westkerke, oudenburg, jabbeke eernegem

Warmtepompboiler

U bent hier

warmtepomp

Adec Electro stelt zijn nieuwste energiebesparende activiteit graag aan u voor: Warmtepompboilers.

Wat is een warmtepompboiler?

Een boilertype warmt water op met behulp van warme lucht in de woning. Die warme lucht kan geleverd worden door het ventilatiesysteem van uw woning of kan in eender welke ruimte onttrokken worden. De energie uit de warme lucht wordt aangevuld met elektrische energie om de gevraagde temperatuur te bereiken.

Modellen:

Wij hebben twee categorieën:

 1. warmtepompboiler standaard model

Met dit model kan u de klasieke boiler vervangen door een warmtpompboiler (deze moet wel op een verharde grond kunnen staan)

 1. warmtepompboiler met zonneboiler

Dit model laat toe om een bestaande of nieuwe zonneboilersysteem aan te sluiten op de boiler, dit wil zeggen dat u nog meer gaat besparen.

Voor meer info over deze boilers contacteer ons.

Bereken hier uw eigen voordeel.

Werking

 • De warmtepompboiler zuigt de omgevingswarmte uit de ruimte aan en stuurt die langs een warmtewisselaar, die het water tot gas verdampt.
 • In een compressor wordt dat gas samengedrukt, waardoor de temperatuur stijgt.  Dat gas verwarmt ofwel het water in de cv ofwel de lucht in de kamer.
 • Het gas wordt daarna door een tweede warmtewisselaar (condensor) in het boilervat gestuurd. Hier geeft het zijn warmte af aan het tapwater en koelt het zelf weer af tot vloeistof (condenseren). Met behulp van een expansieventiel worden de druk en de temperatuur van de koelvloeistof weer verlaagd en begint de cyclus opnieuw.
 • In de tweede warmtewisselaar kan een tweede energiebron (bijv. de verwarmingsketel) ingeschakeld worden om het water op temperatuur te brengen. Door deze combinatie kan met 1 kWh elektriciteit zo’n 3,2 kWh aan thermische energie (warmte) worden geproduceerd.
 • Een boiler kan een voorraad van 260 liter water goed voor 2 tot 6 personen op temperatuur brengen.

Benodigdheden

U heeft voor deze techniek een technische ruimte nodig.

Wat moet er allemaal in?

De warmtepompboiler die in de buurt van de ventilatie-unit staat, als die boiler gebruik maakt van de afgezogen ventilatielucht. Maar ook de aanvoer van koud water en het warmwatercircuit. En ten slotte: de centrale verwarming, ook in deze ruimte met het oog op de naverwarming. De warmtepompboiler neemt zelf ongeveer een vloer oppervlakte van 1 m² in beslag. U moet ook een afvoer voor de gebruikte (afgekoelde) lucht voorzien.

 • In een nieuwbouwconcept voorziet u al die technieken vooraf, in een bestaande woning zal er aanpassingswerken bij te pas komen.
 • Wanneer er geen mechanische ventilatie aanwezig is, kan de warmtepompboiler zijn lucht ook aan de ruimte onttrekken waarin het apparaat staat. Dat is dan best geen ruimte die door de centrale verwarming wordt opgewarmd.

Voordelen

 • U verwarmt uw water goedkoop.
 • U verwarmt het water milieuvriendelijk. En de combinatie met andere groene technieken kan dat versterken.

Kosten

 • Investering € 1 750 tot € 3.000 (excl. BTW en installatie).

Gebruik

U verbruikt wel minder dan een klassieke elektrische boiler. Een klassieke boiler zet 1 kWh elektriciteit om in 1 kWh thermische energie (warmte) en een warmtepompboiler in ± 3 kWh. De terugverdientijd schommelt rond de 3 à 5 jaar.

 • Met een warmtepomp kan u bovendien gemiddeld 150 m³ aardgas besparen.

Premies en subsidies

U kunt premies en subsidies ontvangen bij Lokale overheden best Informeren bij uw eigen gemeente en provincie.

Foto's

Sanitaire installaties adecelectro oostende oudenburg roksem
Sanitaire installaties waterverzachters oostende oudenburg roksem
sanitair en elektriciteitswerken Oudenburg
installateur sanitair